Ha már “megérett” a spenót a kertben  toltam egy quiche-t. Egyszerűen  – stangli tészából. Juhtúróval, szezámmaggal és rózsaborssal. És milyen finom lett..

 

 

 

 

Tészta:
20 dkg liszt
1 evőkanál ecet
4-5 evőkanál víz
10 dkg margarin
só, köménymag
Töltelék:
30-50 dkg friss spenótlevél
30 dkg juhtúró
20 dkg tehéntúró
1 pohár tejszín
1 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, cukor, rózsabors, szezámmag, szerecsendió
A sóval és köménymaggal elegyített lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd lassan bele az ecetes víz. Tésztává gyúrjuk és kinyújtjuk, majd a sütőformát kibéleljük vele.
A spenót leveleket minimális vízen megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az olajon párolt hagymákhoz. Hozzáadjuk a túrókat, majd a tejszínt, és elkeverjük, majd fűszerezzük. Sűrű masszának kell lennie, amelyet beleöntünk a tésztával bélelt sütőformába. A tetejét meghintjük fehér szezámmaggal, majd a tészta széleit ráhajtogatjuk. Előmelegített sütőben kisütjük kb. 1/2 óra 200 C-on. Ha a massza nem elég sűrű, akkor melegen nem nagyon lehet szeletelni, mert kifolyik belőle a lé.  Nagyon fini :))!

 

 

 

Hungary